Hämta data med Norton Bootable Recovery Tool

Om din dator smittas kan du inte starta ditt operativsystem. I vissa fall kan alla data bli otillgängliga på grund av virusangrepp eller andra smittor.

Norton Bootable Recovery Tool hjälper dig att hämta data om du:

• Det går inte att få åtkomst till dina data på grund av smitta

• Det går inte att starta datorn

Du måste använda en USB-lagringsenhet för att hämta data med Norton Bootable Recovery Tool. Kontrollera att USB-lagringsenheten är formaterad som FAT32- eller NTFS-filsystem.

Kontrollera att USB-lagringsenheten är ansluten när du hämtar data med Norton Bootable Recovery Tool. Kontrollera även att USB-lagringsenheten har tillräckligt med ledigt utrymme för hämtade data.

Hämta data

1. Sätt i dvd-skivan eller USB-enheten med Norton Bootable Recovery Tool.

2. Aktivera eller starta om datorn. Gå till BIOS-läget genom att trycka på den tangent som visas på skärmen efter att datorn startas om.

3. Välj dvd-skivan eller USB-enheten med Norton Bootable Recovery Tool och tryck sedan på Enter. Om du använder en UEFI-kompatibel dator väljer du återställningsmediet under alternativet Äldre start istället för UEFI-start. Återställningsmediet är dvd-skivan eller USB-enheten med Norton Bootable Recovery Tool...

4. Välj alternativet Starta på sidan Välkommen till NBRT. Om det inte går att starta väljer du alternativet Start (grundläggande video)

5. Välj önskat språk i listrutan Välj språk. Klicka sedan på OK.

6. Läs Licens- och tjänsteavtalet och klicka sedan på Godkänn för att starta verktyget.

7. Om du har installerat flera operativsystem på datorn, kan du välja det operativsystem som du vill hämta data från i Norton Bootable Recovery Tool.

8. Klicka på Hämta dina filer i Norton Bootable Recovery Tools huvudfönster.

9. Välj fil(er) eller mapp(ar) som du vill hämta i fönstret Markera filerna som ska hämtas under kolumnen Källa.

10. Klicka på Nästa.

11. Om du har anslutit flera USB-lagringsenheter till datorn, kan du välja från vilken USB-lagringsenhet du vill hämta data i Norton Bootable Recovery Tool.

12. Klicka på Hämta filer.

13. Norton Bootable Recovery Tool hämtar filerna och visar dem i fönstret Slutförd hämtning av filer. Följande visas i fönstret Slutförd hämtning av filer:

• Status för slutförd hämtning.

• Totalt antal filer som hämtats och filstorleken.

• Målsökväg där de hämtade filerna finns.

• Totalt antal filer som inte hämtades och tillhörande felinformation.

14. Klicka på Klar.