Inaktivera eller aktivera AutoBlock

Norton AutoBlock avbryter all trafik mellan enheten i ditt nätverk och den andra datorn som försök att utnyttja enheten. Eftersom detta kan inkludera trafik som inte är skadlig avbryter AutoBlock endast anslutningen för en begränsad tid efter att ett hot har upptäckts. Du kan ange en period då du vill att Norton-produkten ska blockera anslutningarna från angripande datorer. Som standard blockerar din Norton-produkt all trafik mellan din dator och den angripande datorn under en tidsperiod på 30 minuter.

Du kan inaktivera AutoBlock om funktionen blockerar en eller flera datorer som du behöver få åtkomst till.

Inaktivera eller aktivera AutoBlock

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg eller Nätverk i fönstret Inställningar.

4. Klicka på fliken Intrångs- och webbläsarskydd.

5. Klicka på Konfigurera på raden AutoBlock för intrång under Intrångsskydd.

6. Gör något av följande under AutoBlock i fönstret Intrång AutoBlock :

• Du inaktiverar AutoBlock för intrång genom att klicka på Av.

• Aktivera AutoBlock för intrång genom att klicka på På (rekommenderas), och välj sedan hur länge du vill att aktiveringen ska vara i listrutan Blockera angripande datorer automatiskt i.

7. Klicka på OK i fönstret AutoBlock för intrång.

8. Klicka på Stäng i fönstret Inställningar.