Lägg till en enhet till Enhetspålitlighet

Du kan manuellt lägga till en enhet i Enhetspålitlighet. Du kan lägga till en enhet genom att ange följande:

• Namnet på eller beskrivning av enheten

• Enhetens IP-adress eller fysiska adress

Om du litar på en enhet som inte är ansluten till ditt nätverk, utsätter du datorn för en potentiell säkerhetsrisk.

Lägg till en enhet till Enhetspålitlighet

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. I fliken Allmänna inställningar på raden Enhetspålitlighet klickar du på Konfigurera.

5. I fönstret Enhetspålitlighet klickar du på Lägg till.

6. I fönstret Lägg till enhet i rutan Namn skriver du namnet på den enhet som du vill lägga till i nätverket.

Enhetens namn får innehålla högst 15 tecken.

7. I rutan IP- eller fysisk adress skriver du in IP- eller fysiska adressen för enheten som du vill lägga till i Enhetspålitlighet.

Du kan använda följande format i rutan IP- eller fysisk adress :

IPv4-adress

172.16.0.0

IPv6-adress

fe80::12ac:fe44:192a:14cc

Fysisk adress

11-22-c3-5a-fe-a4

Värd som kan matchas

ftp.myfiles.com

Adressen du anger bekräftas inte förrän enheten hittas fysiskt på nätverket.

8. Välj alternativ i listmenyn Pålitlighetsnivå. Följande alternativ finns:

Helt pålitlig

Lägger till en enhet till listan Helt pålitlig.

Helt pålitliga enheter övervakas endast för kända angrepp och virus. Välj det här alternativet endast om du är säker på att enheten är helt säker.

Begränsade

Lägger till en enhet till listan Begränsade.

Begränsade enheter har ingen tillgång till din dator.

9. Om du vill att enheten ska undantas från intrångssökningar ska du markera Undanta från IPS-sökning.

10. Klicka på Lägg till enhet.