Indstil dit Norton-program til at overvåge programmer og forhindre, at skadelige websteder får adgang til din computer

Et par skadelige websteder kan forsøge at få uautoriseret adgang til dine enhedsoplysninger, når du installerer og åbner freeware- eller shareware-programmer. Skadelige hjemmesider sporer og udnytter sårbarheder for at downloade malware, så som crypto mining-malware, der kan afsløre dine enhedsoplysninger for cyberkriminelle.

Med Overvågning af app-URL slået til vil dit Norton-program overvåge alle programmer, som er installeret på din computer, og forhindre skadelige websteder i at få adgang til din computer. Dit Norton-program advarer dig, når der blokeres for et skadeligt websted, og du kan se oplysningerne om angrebet ved hjælp af vinduet Sikkerhedshistorik.

Overvågning af app-URL overvåger ikke browserprogrammer. For at beskytte din browser mod skadelige websteder skal du tilføje Norton-browserudvidelser. Du kan finde yderligere oplysninger i Tilføjelse af Norton-browserudvidelser.

Aktivering af Overvågning af app-URL til blokering af skadelige websteder

Som standard er Overvågning af app-URL slået til. Lad Overvågning af app-URL være aktiveret for at sikre, at du er beskyttet mod skadelige websteder.
  1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Firewall eller Netværk.

4. Klik på fanen Beskyttelse af browser og mod indtrængen.

5. Under Beskyttelse mod indtrængen skal du i rækken Overvågning af app-URL flytte Til/Fra-knappen til Til.

Udelukkelse af en URL eller et domæne fra overvågning

Med Beskyttelse mod indtrængen registreres og blokeres mistænkelige websteder på baggrund af en omfattende liste over angrebssignaturer. Det kan ske, at et uskadeligt websted bliver identificeret som mistænkeligt, fordi det har en lignende angrebssignatur. Hvis du modtager meddelelser om et muligt angreb, og du ved, at det websted eller domæne, som udløste meddelelserne, er sikkert, kan du udelade signaturen fra overvågning.

Udelukkelse af en URL eller et domæne fra advarselsmeddelelser

1. Klik på Vis detaljer i advarselsmeddelelsen.

2. I vinduet Sikkerhedshistorik – Avancerede oplysninger skal du klikke på Ophæv blokering af URL.

Udelukkelse af en URL eller et domæne ved hjælp af Norton

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Firewall eller Netværk.

4. Klik på fanen Beskyttelse af browser og mod indtrængen.

5. Under Beskyttelse mod indtrængen skal du i rækken Udelukkelser for overvågning af app-URL klikke på Konfigurer.

6. Klik på knappen Tilføj, og indtast den URL eller det domænenavn, som ikke skal overvåges.

7. Hvis du vil redigere eller fjerne en URL eller et domæne, skal du gøre følgende:

• Vælg en URL eller et domæne på listen, og klik på knappen Rediger. Rediger URL'en eller domænenavnet.

• Vælg en URL eller et domæne, som du vil fjerne, og klik på knappen Fjern.

Se oplysninger om den blokerede URL

Se oplysninger i advarselsmeddelelsen

1. Klik på Vis detaljer i advarselsmeddelelsen.

2. I vinduet Sikkerhedshistorik – Avancerede detaljer kan du se flere oplysninger om den blokerede URL.

Se oplysninger ved hjælp af vinduet Sikkerhedshistorik

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Historik.

3. I vinduet Sikkerhedshistorik skal du på rullelisten Vis vælge Beskyttelse mod indtrængen.

4. Klik på en række, hvis du vil have vist oplysninger om emnet.

5. Dobbeltklik på en række, eller klik på Flere indstillinger for at åbne Sikkerhedshistorik – Avancerede oplysninger for at se flere oplysninger om aktiviteten og handle på en aktivitet om nødvendigt.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v133750308