Ställ in Norton-produkten till att övervaka program och blockera skadliga webbplatser från att komma åt datorn

Vissa skadliga webbplatser kan försöka få obehörig åtkomst till enhetens information när du installerar och öppnar gratisprogram eller spridprogram. Skadliga webbplatser upptäcker och utnyttjar sårbarheter för att ladda ner malware så som kryptoinsamlingsmalware, som kan avslöja din enhetsinformation till nätbrottslingar.

När webbadressövervakning för appar är på övervakar Norton-produkten alla program som är installerade på datorn och blockerar skadliga webbplatser från att få åtkomst till datorn. Norton-produkten varnar dig när en skadlig webbplats blockeras och du kan se informationen om angreppet med hjälp av fönstret Säkerhetshistorik.

Webbadressövervakning för appar övervakar inte webbläsarprogrammen. För att skydda webbläsarprogrammet från skadliga webbplatser måste du lägga till Norton-webbläsartillägg. Mer information finns i Lägg till Nortons webbläsartillägg.

Aktivera webbadressövervakning för appar för att blockera skadliga webbplatser

Webbadressövervakning för appar är som standard aktiverat. Ha alltid webbadressövervakning för appar aktiverat för att vara skyddad mot skadliga webbplatser.
  1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg eller Nätverk i fönstret Inställningar.

4. Klicka på fliken Intrångs- och webbläsarskydd.

5. Flytta reglaget På/Av på raden Webbadressövervakning för appar, under Intrångsskydd, till På.

Exkludera en webbadress eller domän från övervakning

Intrångsskydd använder en omfattande lista över angreppssignaturer för att upptäcka och blockera misstänkta webbplatser. I en del fall kan ofarliga webbplatser identifieras som misstänkta eftersom de har liknande angreppssignatur. Om du får meddelanden om ett möjligt angrepp, och du vet att webbplatsen eller domänen som utlöser meddelandet är säker, kan du undanta signaturen från övervakning.

Exkludera en webbadress eller domän från varningsmeddelandet

1. Klicka på Visa information i varningsmeddelandet.

2. I fönstret Säkerhetshistorik – avancerad information ska du klicka på Avblockera webbadress.

Exkludera en webbadress eller domän med hjälp av Norton

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg eller Nätverk i fönstret Inställningar.

4. Klicka på fliken Intrångs- och webbläsarskydd.

5. Klicka på Konfigurera på raden Uteslutningar för webbadressövervakning för appar under Intrångsskydd.

6. Klicka på knappen Lägg till och ange webbadressen eller domännamnet som du vill utesluta från övervakning.

7. Om du vill redigera eller ta bort en webbadress eller domän gör du följande:

• Välj en webbadress eller domän från listan och klicka på knappen Redigera. Ändra webbadressen eller domännamnet.

• Välj en webbadress eller domän som du vill ta bort och klicka på knappen Ta bort.

Se information om den blockerade webbadressen

Se information i varningsmeddelandet

1. Klicka på Visa information i varningsmeddelandet.

2. I fönstret Säkerhetshistorik – avancerad information visas ytterligare information om den blockerade webbadressen.

Se information med hjälp av fönstret Säkerhetshistorik

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Historik.

3. I fönstret Säkerhetshistorik, i listrutan Visa, markerar du Intrångsskydd i listan.

4. Vill du se information om ett visst objekt klickar du på raden för den.

5. Dubbelklicka på en rad, eller klicka på Fler alternativ för att öppna Säkerhetshistorik – avancerad information för att se mer information om aktiviteten och vidta åtgärder för en aktivitet vid behov.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v133750308