Meer informatie over melding van combolijst met wachtwoorden van LifeLock

Een combolijst is een tekstbestand met een lijst van gebruikersnamen/e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden. Deze lijsten worden door cybercriminelen verzameld na meerdere datalekken of andere beveiligingsincidenten en vervolgens verkocht of uitgelekt op het dark web. Dit houdt in dat identiteitsdieven of cybercriminelen de combolijsten kunnen gebruiken om identiteitsdiefstal of andere misdrijven te plegen.

Wanneer we uw blootgestelde gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord op een combolijst op het dark web vinden, sturen we u een melding. Hoewel we deze informatie niet van het dark web kunnen verwijderen, kunt u bepaalde maatregelen nemen om deze te beschermen. We raden u aan de blootgestelde combinatie van gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord te veranderen op alle sites waar u deze mogelijk heeft gebruikt. We raden u ook aan om voor elke afzonderlijke site een nieuw, uniek en sterk wachtwoord te kiezen. Gebruik niet telkens hetzelfde wachtwoord.

Het blootgestelde wachtwoord dat in de Dark Web-melding is opgenomen, is om veiligheidsredenen gedeeltelijk gemaskeerd of verborgen. Volg de stappen hieronder om het gedeeltelijk blootgestelde wachtwoord te zien.

Het blootgestelde wachtwoord weergeven

1. Klik op de link in de waarschuwingsmelding.

2. U ontvangt een verificatiecode voor het blootgestelde e-mailadres in de melding.

• Als u geen verificatiecode heeft ontvangen, zoek dan in uw map met ongewenste of spamberichten naar een e-mail van no-reply@myidentity.norton.com

• Er kan sprake zijn van vertraging. Controleer uw mappen daarom over 5 minuten opnieuw of doe dit later. Als u uw code nog steeds niet heeft ontvangen, neem dan contact op met uw internetprovider om dit probleem op te lossen

• Stuur niet meerdere verzoeken, omdat dat tot verwarring leidt

3. Voer de ontvangen code in om de laatste drie tekens van het wachtwoord te zien.

• Uit veiligheidsoverwegingen geven we niet het hele wachtwoord weer. Zodra we hebben geverifieerd dat het vermelde e-mailadres van u is, wordt uw wachtwoord gedeeltelijk gemaskeerd en weergegeven

• Het is mogelijk dat dit niet uw recentste wachtwoord is, maar een wachtwoord dat u in het verleden heeft gebruikt.

• Het wachtwoord van leden wordt gedeeltelijk gemaskeerd volgens de onderstaande regels:

Lengte

Weergave

8 of meer

ab***123

Als het wachtwoord meer dan 8 tekens lang is, kunnen er meer sterretjes staan.

7

ab***23

6

a***12

5

a***2

4

a**1

3

a**

2

a*

1

*

4. Om uw informatie te beschermen, gaat u naar de sites waarop u dit wachtwoord gebruikt en werkt u het bij door een nieuw, uniek en sterk wachtwoord in te stellen.

• Wijzig het blootgestelde wachtwoord op alle sites waarop u het mogelijk heeft gebruikt

• Kies een uniek, sterk wachtwoord op alle sites waarop u het mogelijk heeft gebruikt. Het is raadzaam niet elke keer hetzelfde wachtwoord te gebruiken

• Bekijk uw kredietrapporten en let op waarschuwingen voor nieuwe kredietaanvragen of verdachte activiteiten. Overweeg uw kredietdossier te bevriezen

• Stel tweeledige authenticatie in wanneer deze beschikbaar is voor een website.