Browsergegevens wissen met Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Ultimate schoont de browsergegevens in uw webbrowser op. Om de lijst van ondersteunde browsers te bekijken, klikt u hier.

Norton Utilities Ultimate helpt u de volgende categorieën browsergegevens op te schonen:

• Browsergeschiedenis: de geschiedenis van websites die u hebt bezocht.

• Browsercache: een tijdelijke opslaglocatie die gedownloade bestanden (bijvoorbeeld afbeeldingsbestanden van websites) opslaat om de website sneller te laten laden wanneer u deze opnieuw bezoekt.

• Tracking- en andere cookies: gegevensbestanden die informatie registreren over de websites die u bezoekt.

• Downloadgeschiedenis: de geschiedenis van gedownloade bestanden vanuit uw browser (met deze optie wordt alleen de lijst met bestanden verwijderd; er worden geen bestanden verwijderd die op uw Windows-pc zijn opgeslagen).

Als u wilt dat Norton Utilities Ultimate aanmeldgegevens van bepaalde websites wist, kunt u uitzonderingen maken voor dergelijke websites. U kunt die websites toevoegen aan de lijst met toegestane websites. U wilt bijvoorbeeld dat uw browser de aanmeldgegevens voor uw Norton-account automatisch invult. In dat geval kunt u my.norton.com toevoegen aan de lijst van toegestane websites. Dit zorgt ervoor dat uw aanmeldgegevens opgeslagen blijven, zelfs nadat de browsergegevens zijn opgeschoond.

Browsergegevens wissen

Let op: Norton Utilities Ultimate kan de browsercache niet wissen, tenzij de browser is gesloten. Als daarom wordt gevraagd, sla dan eventueel open werk op en klik op Doorgaan om Norton Utilities Ultimate uw browser te laten sluiten.

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Browsergegevens.

3. Kies in het venster Browsergegevens een opschoonmodus.

U kunt kiezen uit:

• Basis: selecteer deze optie om alleen de browsercache en trackingcookies op te schonen.

• Volledig: selecteer deze optie om alle categorieën browsergegevens op te schonen.

• Aangepast: selecteer deze optie om uw voorkeuren toe te passen.

U kiest een specifieke browser en gebruikt het pijltje naast de browser om de categorieën te selecteren die u wilt opschonen.

4. Klik op Opschonen.

Instellingen voor browsergegevens configureren

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Browsergegevens.

4. Geef onder Cookies aan hoe lang Norton Utilities Ultimate cookies in uw webbrowsers moet bewaren.

5. Geef onder Browsergeschiedenis aan hoe lang Norton Utilities Ultimate de browsergeschiedenis in uw webbrowsers moet bewaren.

Na de geselecteerde periode verwijdert Norton Utilities Ultimate deze items tijdens de volgende prestatiescan.

6. Voer onder Toegestane websites de URL in van de website die u wilt uitsluiten en klik vervolgens op Toevoegen.

U kunt ook een populaire website uit de lijst kiezen en klikken op Toevoegen.

De geselecteerde website is nu uitgesloten van het proces voor het wissen van cookies.

Lijst van ondersteunde browsers

Norton Utilities Ultimate schoont browsergegevens op voor de volgende browsers:

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Microsoft Edge

• Opera

• Opera GX

• Opera Neon

• Mozilla Thunderbird

• Comodo IceDragon

• SRWare Iron

• FlashPeak Slimjet

• Superbird

• Brave

• Yandex

• Seznam

• Pale Moon

• Waterfox

• Maxthon

• SeaMonkey

• CometBird

• CoolNovo

• Vivaldi

• Tencent QQ Browser

• Avast Secure Browser

• AVG Secure Browser

• CCleaner Browser

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230408182102874