Verloren of beschadigde bestanden herstellen met Norton Utilities Ultimate

Met de functie Gegevensherstel in Norton Utilities Ultimate kunt u veel soorten verloren bestanden herstellen door te zoeken op de schijf van uw keuze. Zo kunt u verloren of beschadigde gegevens van interne en externe harde schijven terughalen.

Belangrijk: u kunt verwijderde bestanden alleen herstellen als ze niet overschreven zijn. Als een verwijderd bestand is bijgewerkt of vervangen door een nieuwere versie op de oorspronkelijke locatie, kunt u het verwijderde bestand niet meer herstellen. Bovendien kunnen bestanden die zijn verwijderd met de functie Gegevens versnipperen van Norton Utilities Ultimate, niet worden hersteld.

Als u gegevens herstelt van een extern opslagapparaat, zorg er dan voor dat uw opslagapparaat is aangesloten op de computer voordat u de onderstaande instructies volgt.

Bestanden zoeken en herstellen

1. Open Norton Utilities Ultimate.

2. Klik in het hoofdmenu op Gegevensherstel.

3. Klik in het venster Gegevensherstel op Computer scannen.

4. Beperk de scan met behulp van de scanfilters.

Een algemene scan kan te veel zoekresultaten opleveren. Met behulp van de juiste filters kunt u de gewenste items vinden en de scanduur verkorten.

5. Klik op Scannen.

Wacht tot Norton Utilities Ultimate de scan heeft voltooid. U kunt voor elk gevonden item de bestandsnaam, het type, de grootte en de oorspronkelijke locatie bekijken.

U kunt de zoekfilters gebruiken om de lijst te verfijnen.

6. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op Herstellen.

7. Selecteer een herstellocatie. U kunt kiezen uit:

• Selecteren: selecteer een andere locatie om de herstelde bestanden op te slaan.

• Toch hier opslaan: met deze optie worden de herstelde bestanden op hun oorspronkelijke locatie opgeslagen.

We raden aan een ander station te kiezen om de kans op succes bij het gegevensherstel te vergroten. Wanneer de gegevens naar hetzelfde station worden hersteld, is het mogelijk dat de herstelde bestanden worden overschreven en kan de bewerking mislukken.

8. Wacht tot Norton Utilities Ultimate het bestandsherstel heeft voltooid. Nadat het proces is voltooid, klikt u op Herstelde items openen om de herstelde items te bekijken.

Bij FAT12/16/32-bestandssystemen worden de herstelde bestanden zonder de eerste letter weergegeven. Zo markeert het FAT-bestandssysteem standaard alle verwijderde bestanden.

Herstelde mappen krijgen de volgende naam:

• In NTFS: LostFolder_indexMFT

• In FAT: _indexOfCluster_

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20230821122206772
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 31/10/2023