Konfigurer tilgangsinnstillingene for et program

Med Norton-produktet kan du angi tilgangsinnstillingene for programmene som kjører på Mac-en. Brannmuren tillater eller blokkerer innkommende og utgående tilkoblinger basert på innstillingene som du angir og gjeldende nettverksplassering for Mac-en.

Når du konfigurerer tilgangsinnstillinger for et program, vil navnet til programmet vises i ruten Vis i vinduet Tilkoblingsblokkering. Du kan også vise standard tilgangsinnstillinger for valgt program under programnavnet.

Norton-produktet oppretter tilgangsinnstillingen <Alle andre tjenester> som standard. Denne tilgangsinnstillingen inkluderer alle programmer som kjører på Mac-en.

Konfigurer tilgangsinnstillingene for et program

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Klikk på Avansert eller Innstillinger i Norton-produktets hovedvindu.

3. Klikk på Brannmur i venstre rute.

4. Klikk på innstillinger-ikonet i raden Tilkoblingsblokkering.

5. I vinduet Tilkoblingsblokkering, i menyen Endre innstillinger, velger du nettverksplasseringen du vil konfigurere tilgangsinnstillinger for.

6. Velg et Programmer fra menyen Vis.

7. Velg én av følgende kategorier:

Innkommende

Her kan du angi tilgangsinnstillinger for innkommende tilkoblinger for programmet.

Utgående

Her kan du angi tilgangsinnstillinger for utgående tilkoblinger for programmet.

8. Klikk på Legg til program.

9. I dialogboksen Velg program velger du programmet.

Hvis du ikke ser programmet du vil ha vises i listen, klikker du på alternativet Andre for å søke etter programmet.

10. I menyen øverst i dialogboksen velger du én av følgende tilgangsinnstillinger:

Tillat

Tillater nettverkstilkoblingene for tjenesten.

Blokker

Blokkerer nettverkstilkoblingene for programmet.

Spør

Konfigurer brannmuren til å varsle deg når programmer prøver å få tilgang til Internett.

11. Klikk på Velg.

Navnet på programmet du har lagt til, vises under Vis i vinduet Tilkoblingsblokkering.

12. Bruk nedtrekksmenyen Handling nederst i vinduet Tilkoblingsblokkering for å angi avanserte brannmurinnstillinger. Velg mellom følgende alternativer:

Loggførings- og varslingsinnstillinger

Her kan du angi hvilke typer tilgangsforsøk Norton-produktet skal loggføre.

Avanserte innstillinger

Her kan du angi avanserte brannmuralternativer.

Tilbakestill til standardinnstillinger

Her kan du tilbakestille konfigurasjonen til standardnivå.

13. Klikk på Fullført.