Les mer om avanserte beskyttelsesfunksjoner på Mac

I vinduet Avansert kan du konfigurere avanserte beskyttelsesfunksjoner for Norton-produktet. Du kan deaktivere og aktivere disse avanserte beskyttelsesfunksjonene.

Du må ha en brukerkonto med administratorrettigheter for å endre funksjonsinnstillinger.

Dette er de forskjellige avanserte beskyttelsesfunksjonene i vinduet Avansert :

Automatiske søk

Tilbyr bedre beskyttelse og økt sikkerhet fra du starter Mac-maskinen, ved å kjøre alle de nødvendige komponentene.

Funksjonen Automatiske søk beskytter Mac på følgende måter:

• Gjennomsøker filer når de opprettes, kopieres eller endres.

• Søker gjennom disker og flyttbare medier når din Mac får tilgang til dem.

Som standard er Automatiske søk slått på, og Norton-produktet søker gjennom hele Mac-en. Du kan imidlertid bruke Innstillinger-ikonet og spesifisere filene eller mappene som Norton-produktet skal søke gjennom.

Planlagte søk

Du kan kjøre et søk automatisk på bestemte datoer og klokkeslett.

Hvis det planlagte søket starter mens du bruker datamaskinen, kan du kjøre søket i bakgrunnen, slik at du ikke trenger å stanse arbeidet.

Planlagte søk er som standard deaktivert. Du må slå på funksjonen Planlagte søk og bruke Innstillinger-ikonet til å planlegge søket.

Søk når datamaskinen er inaktiv

Registrerer når du ikke bruker Mac-en, og kjører søk da.

Alternativet Inaktive søk slås på automatisk når du installerer Norton-produktet. Selv om Norton-produktet kjører søkene automatisk, kan du likevel tilpasse innstillingene for Inaktive søk med Innstillinger-ikonet. Norton-produktet velger når Inaktive søk skal kjøres, avhengig av innstillingene dine og et par andre forhåndsinnstilte parametere.

Norton-produktet avbryter Inaktive søk hvis du begynner å bruke Mac-en igjen. Søket fortsetter når Mac-en er inaktiv igjen.

NortonLifeLock anbefaler at du alltid har alternativet Inaktive søk slått på.

Programblokkering

Brukes til å konfigurere brannmurreglene for programmene som kjører på Mac.

Du kan bruke Innstillinger-ikonet i raden Programblokkering til å angi innstillinger for programblokkering for programmer på Mac-en din. Innstillinger for Programblokkering avgjør om et program, f.eks. en nettleser eller iTunes, skal få lov til å koble til Internett.

Innstillinger for Programblokkering gjelder ikke bare én bestemt nettverksplassering. Innstillinger for Programblokkering endres ikke når du bytter nettverksplassering.

Tilkoblingsblokkering

Brukes til å tillate eller blokkere programmer, porter, tjenester og IP-adresser som er kobler til eller fra Mac-en.

Innstillinger for Tilkoblingsblokkering avgjør om innkommende og utgående tilkoblinger som bruker et bestemt program eller en bestemt tjeneste eller port, skal tillates eller blokkeres. Du kan også konfigurere brannmuren for å tillate eller blokkere en bestemt IP-adresse på nettverket.

Du kan bruke Innstillinger-ikonet under Tilkoblingsblokkering til å angi tilkoblinger for programmer og tjenester på Mac. Innstillinger for Tilkoblingsblokkering gjelder kun én bestemt plassering.

Beskyttelse mot sårbarhet

Brukes til å angi at Norton-produktet skal gjennomsøke all nettverkstrafikk til og fra Mac-en, og sammenligne denne informasjonen med et sett angrepssignaturer.

Angrepssignaturene inneholder opplysninger som brukes til å identifisere forsøk på å utnytte kjente sårbarheter i operativsystemer og programmer.

Registrering av plassering

Forteller deg om nettverksplasseringen som Mac-en er tilkoblet er et tiltrodd nettverk eller ikke.

Du kan bruke Innstillinger-ikonet til å få tilgang til vinduet Registrering av plassering. I vinduet Registrering av plassering kan du endre klareringsnivået for nettverksplasseringen som Mac-en er tilkoblet.

Safe Web

Med denne funksjonen kan du aktivere eller deaktivere forskjellige alternativer for Safe Web som beskytter deg mot å besøke usikre nettsteder.

Stille inn Norton til å spore svindel- eller nettfiskingsnettsteder på Mac-maskiner

Safari

Brukes til å legge til programutvidelsen Safe Web i Safari. Den omfatter Norton Safe Web, Norton Safe Search, Nortons hjemmeside og Nortons beskyttelse mot nettfisking.

Du kan bruke Innstillinger- eller Vis-ikonet og deretter klikke på OK for å installere Safe Web-utvidelsen i Safari.

Firefox

Brukes til å legge til Safe Web-utvidelsen i Safari. Den omfatter Norton Safe Web, Norton Safe Search, Nortons hjemmeside og Nortons beskyttelse mot nettfisking.

Du kan bruke Innstillinger- eller Vis-ikonet og deretter klikke på OK for å installere Safe Web-utvidelsen i Firefox.

Chrome

Brukes til å legge til Safe Web-utvidelser i Chrome. Den omfatter Norton Safe Web, Norton Safe Search, Nortons hjemmeside og Nortons beskyttelse mot nettfisking.

Du kan bruke Innstillinger- eller Vis-ikonet og deretter klikke på OK for å installere Safe Web-utvidelsen i Chrome.

Sikkerhetslogg

Brukes til å overvåke virusoppdagelse, virussøk, LiveUpdate og andre oppgaver som Norton-produktet utfører.

I tillegg kan du vise statistikk om tilgangsforsøkene og statusen for de ulike funksjonene i Norton-produktet.

Nettverksaktivitet

Du kan vise innkommende og utgående nettverkstrafikk i vinduet Nettverksaktivitet.

Tilkoblingene i listen i vinduet Nettverksaktivitet inkluderer følgende:

• Innkommende tilkoblinger til Mac.

• Utgående tilkoblinger fra Mac.

• Programmer som overvåker åpne porter for innkommende nettverkstilkoblinger.

Du kan også søke etter en bestemt type program, tjeneste eller port på Mac, og vise detaljene om tilhørende nettverkstilkobling.

Stillemodus

Brukes til å slå på Stillemodus.

Når du slår på Stillemodus, aktiveres stillemodus i en angitt periode.

Når stillemodus er aktivert, undertrykker Norton-produktet alle varsler, og bakgrunnsaktivitetene stanses. Du kan også når som helst deaktivere stillemodus manuelt. Aktivitetene som er stanset midlertidig, kjøres etter at manuell Stillemodus er deaktivert.

Feilstyring

Du kan slå funksjonen Feilstyring på eller av.

Funksjonen Feilbehandling oppretter en detaljert rapport over alle feil som Norton-produktet oppdager, og sender automatisk rapporten til Norton for videre analyse slik at de kan forbedre produktet. Feilbehandling er slått på som standard.

Du kan slå av Feilbehandling hvis du ikke vil sende rapporten til Norton.

Automatiske oppgraderinger

Hvis abonnementet ditt er aktivt eller utløpt, kan du oppgradere produktet til den nyeste versjonen. Du kan aktivere alternativet Automatiske oppgraderinger hvis du vil at Norton-produktet skal varsle deg når en ny versjon av produktet er tilgjengelig. Som standard er Automatiske oppgraderinger aktivert. Hvis du deaktiverer alternativet Automatiske oppgraderinger, vil du ikke lenger motta oppgraderingsvarsler fra Norton.

Norton fellesskapsovervåkning

Norton fellesskapsovervåkning samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra Mac-en, og sender deretter informasjonen til Norton for videre analyse. Dette gjør det enklere for Norton å identifisere nye trusler og hvor de kommer fra, og finne løsninger for å blokkere dem.

Du kan slå av alternativet Norton fellesskapsovervåkning hvis du ikke vil sende informasjonen til Norton.