Mer information om funktioner för avancerat skydd på Mac

Du kan konfigurera avancerade skyddsfunktioner för Norton-produkten i fönstret Avancerat. Du kan inaktivera eller aktivera de här avancerade skyddsfunktionerna.

Du måste ha ett användarkonto som har administratörsbehörighet för att ändra funktionsinställningar.

Här följer olika avancerade skyddsfunktioner i fönstret Avancerat :

Automatiska sökningar

Ger förbättrad säkerhet och bättre skydd genom att alla nödvändiga komponenter körs när du startar din Mac.

Automatiska sökningar skyddar din Mac på följande sätt:

• Söker igenom filerna när de skapas, kopieras eller ändras.

• Söker igenom diskar och flyttbara medier när Mac-datorn får åtkomst till dem.

Automatisk sökning är aktiverat som standard och Norton-produkten söker igenom hela Mac-datorn. Men du kan specificera filer eller mappar som Norton-produkten ska söka igenom via inställningsikonen.

Schemalagda sökningar

Du kan köra en sökning automatiskt på en viss dag och tidpunkt.

Om den schemalagda sökningen startar när du använder datorn, kan du köra sökningen i bakgrunden och fortsätta att arbeta.

Schemalagda sökningar är inaktiverade som standard. Du måste aktivera funktionen Schemalagda sökningar och schemalägga sökningen via inställningsikonen.

Sökning vid inaktivitet

Upptäcker när Mac-datorn inte används och söker då igenom datorn.

Funktionen Sökning vid inaktivitet aktiveras automatiskt när du installerar Norton-produkten. Även om Norton-produkten automatiskt kör sökning vid inaktivitet, kan du anpassa sökinställningarna via ikonen. Norton-produkten avgör när sökning vid inaktivitet ska köras, beroende på inställningarna och några andra förinställda parametrar.

Norton-produkten avbryter sökningen vid inaktivitet om du börjar använda Mac-datorn igen. Sökningen återupptas när datorn är inaktiv igen.

NortonLifeLock rekommenderar att du alltid låter Sökning vid inaktivitet vara aktiverad.

Programblockering

Här konfigurerar du brandväggsregler för program som körs i Mac-datorn.

Du kan ange inställningar för programblockering för program i din Mac via inställningsikonen på raden Programblockering. Inställningarna för programblockering avgör om du ska tillåta eller neka internetanslutning för ett program, exempelvis en webbläsare eller iTunes.

Inställningarna för programblockering gäller inte en viss nätverksplats. Inställningarna för Programblockering ändras inte när du byter nätverksplats.

Anslutningsblockering

Här kan du tillåta eller blockera program, portar, tjänster och IP-adresser att ansluta till eller från din Mac.

Inställningarna för Anslutningsblockering bestämmer om du ska tillåta eller neka de inkommande eller utgående anslutningarna som använder vissa tjänster, program eller portar. Du kan även konfigurera brandväggen så att den tillåter eller blockerar en viss IP-adress i nätverket.

Ange anslutningar för program och tjänster på din Mac med hjälp av inställningsikonen på raden Anslutningsblockering. Inställningarna för anslutningsblockering gäller endast för en viss plats.

Sårbarhetsskydd

Du kan konfigurera Norton-produkten att söka efter all nätverkstrafik som går in och ut från din Mac och jämföra informationen med en uppsättning angreppssignaturer.

Angreppssignaturerna innehåller information som avslöjar angriparens försök att utnyttja en känd sårbarhet i ett operativsystem eller program.

Platsavkänning

Här får du information om nätverksplatsen som din Mac är ansluten till är ett pålitligt nätverk eller inte.

Du kan öppna fönstret Platsavkänning via inställningsikonen. I fönstret Platsavkänning kan du ändra pålitlighetsnivå för nätverksplatsen som din Mac är ansluten till.

Safe Web

Här kan du aktivera och inaktivera olika Safe Web-alternativ som skyddar dig från att besöka osäkra webbsidor.

Ställ in Norton till att upptäcka vilseledande webbplatser eller nätfiskewebbplatser på Mac

Safari

Du kan lägga till Safe Web-tillägget i Safari-webbläsaren som inkluderar Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-hemsidan och Norton-skydd mot nätfiske

Du kan installera Safe Web-tillägget i Safari via inställnings- eller visningsikonen och sedan klicka på OK.

Firefox

Du kan lägga till Safe Web-tillägget i Firefox-webbläsaren som inkluderar Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-hemsidan och Norton-skydd mot nätfiske

Du kan installera Safe Web-tillägget i Firefox via inställnings- eller visningsikonen och sedan klicka på OK.

Chrome

Du kan lägga till Safe Web-tillägget i Chrome-webbläsaren som inkluderar Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton-hemsidan och Norton-skydd mot nätfiske

Du kan installera Safe Web-tillägget i Chrome via inställnings- eller visningsikonen och sedan klicka på OK.

Säkerhetshistorik

Här övervakar du virusupptäckter, virussökningar, LiveUpdate och andra uppgifter Norton-produkten utför.

Här kan du även visa statistik över åtkomstförsöken och status för olika funktioner i Norton-produkten.

Nätverksaktivitet

Här kan du visa information om inkommande och utgående nätverksanslutningar i fönstret Nätverksaktivitet.

De anslutningar som visas i fönstret Nätverksaktivitet omfattar följande:

• Inkommande anslutningar till din Mac.

• Utgående anslutningar till din Mac.

• Program som övervakar portar för inkommande nätverksanslutningar.

Du kan även söka efter en viss typ av program, tjänst eller port som körs på din Mac och visa information om den nätverksanslutningen.

Tyst läge

Här kan du aktivera Tyst läge.

Om du aktiverar alternativet Tyst läge aktiveras det under en viss tidsperiod.

När Tyst läge har aktiverats undertycker Norton-produkten alla varningar och stoppar bakgrundsaktiviteterna. Du kan manuellt inaktivera Tyst läge när som helst. Aktiviteterna som stoppats körs efter att Tyst läge har inaktiverats.

Felrapportering

Här aktiverar eller inaktiverar du felrapporteringsfunktionen.

Felrapporteringsfunktionen skapar en detaljerad rapport över alla fel som Norton-produkten påträffar och skickar automatiskt rapporten till Norton för analys i syfte att göra förbättringar. Felrapportering är som standard aktiverad.

Om du inte vill skicka rapporten till Norton kan du stänga av alternativet Felrapportering.

Automatiska uppgraderingar

Du kan uppgradera produkten till den senaste versionen om prenumerationen är aktiv eller har upphört. Du kan aktivera alternativet Automatiska uppgraderingar för att få ett meddelande från Norton-produkten när en ny version är tillgänglig. Alternativet Automatiska uppgraderingar är aktiverat som standard. Om du inaktiverar alternativet Automatiska uppgraderingar får du inte längre några meddelanden om uppgraderingar från Norton.

Norton Community Watch

Norton Community Watch samlar in information om potentiella säkerhetsrisker från Mac-datorn och skickar den informationen till Norton för analys. Detta hjälper Norton att effektivt identifiera hot och var dessa kommer ifrån, samt föreslå lösningar för att blockera dem.

Om du inte vill skicka säkerhetsinformationen till Norton kan du stänga av alternativet Norton Community Watch.