Slett filene perpanent ved hjelp av Datamakulator i Norton Utilities Ultimate

Når du sletter en fil i Windows, blir den ikke helt slettet. Filen eller innholdet i filen kan enkelt gjenopprettes og vises. Du må makulere filene for å slette alle filrester og spor etter slettede filer.

Datamakulator i Norton Utilities Ultimate hjelper deg med å slette filer og mapper permanent og sikkert. Denne funksjonen bidrar til å sikre at filene dine aldri kan gjenopprettes når du selger, donerer eller resirkulerer datamaskinen.

Slett filer med Datamakulator

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Datamakulator.

3. I vinduet Datamakulator klikker du på Velg filer.

4. Velg filene du vil makulere, og klikk deretter på OK.

Vent til Norton Utilities Ultimate legger til de valgte filene i makuleringslisten. Hvis du vil legge til flere filer i makuleringslisten, bruker du alternativet Legg til filer

5. Klikk på Makuler.

6. I bekreftelsesvinduet klikker du på OK.

Vent til Norton Utilities Ultimate har fullført makuleringen.

7. Når makuleringen er fullført, klikker du på Ferdig.

Du kan også høyreklikke på en mappe eller fil du vil makulere, og velge Legg til Norton Datamakulator fra hurtigmenyen. I tillegg kan du velge flere elementer på samme måte som i Windows. Alternativet Legg til Norton Datamakulator er bare tilgjengelig når avmerkingsboksen Legg til Datamakulator i Windows hurtigmeny er merket av under innstillinger for Datamakulator.

Alternativene i hurtigmenyen vises bare når Norton Utilities Ultimate kjører i bakgrunnen. Alternativene på hurtigmenyen er ikke synlige hvis du ikke ser ikonet for Norton Utilities Ultimate i skuffen i Windows-varslingsområdet.

Du kan når som helst sette makuleringen på pause eller avbryte en pågående makulering. Hvis du ikke ønsker at en fil skal makuleres, klikker du på Pause > sletteikonet ("X") ved siden av filen > Hopp over for å unnta den aktuelle filen fra makulering.

Norton Utilities Ultimate varsler deg hvis du utilsiktet har lagt til systemfiler for makulering. Sletting av systemfiler kan påvirke datamaskinens normale funksjon. Vi anbefaler at du ikke velger noen systemfiler for makulering.

Konfigurere Datamakulator-innstillinger

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Innstillinger > Datamakulator.

3. Under innstillinger for Datamakulator konfigurerer du følgende innstillinger:

• Legg til Datamakulator i Windows hurtigmeny: Aktiverer alternativet Legg til Norton Datamakulator i hurtigmenyen for høyreklikk i Windows. Du kan høyreklikke på en mappe eller fil og velge Legg til Norton Datamakulator fra hurtigmenyen for å legge til elementet for makulering direkte.

• Angi en makuleringsprioritet: Velg en prioritetsinnstilling fra rullegardinlisten. Du har følgende alternativer:

• Lav prioritet: Velg denne innstillingen for å kjøre makulering med lav prioritet slik at du kan utføre andre oppgaver.

• Høy prioritet: Velg denne innstillingen for å prioritere makulering fremfor andre prosesser som kjører.

• Velg en makuleringsalgoritme: Velg en algoritme fra rullegardinlisten. Du har følgende alternativer:

• Random-algoritmen: Denne ettløps overskrivingsalgoritmen makulerer data effektivt og på kortest mulig tid.

• Gutmann-algoritmen: Denne overskrivingsalgoritmen har 35 løp for å slette data fra magnetiske medier på en sikker måte. Denne algoritmen ble utviklet av Peter Gutmann og gir høy sikkerhet, men tar lengre tid å fullføre.

• DoD 5250.22-M-algoritmen: Denne overskrivingsalgoritmen har 3 løp. Den gir høy sikkerhet, men tar tid å fullføre. Amerikanske militære og offentlige etater bruker denne algoritmen for å makulere svært sensitive dokumenter på en sikker måte.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20230821121949328
Operativsystem: Windows
Sist endret: 31/10/2023