Les mer om god praksis for å sikre datamaskinen

Installasjon av den nyeste versjonen av Norton-tjenesten er den beste måten å holde datamaskinen beskyttet mot skadelige trusler og virus. Det anbefales at du alltid er oppdatert med de nyeste virusdefinisjonene. Hvis du har en aktiv internettforbindelse, oppdateres definisjonene automatisk.

I tillegg er det flere ting som er best praksis som du bør følge for å unngå trusler og beskytte datamaskinen og dataene dine fra skadelige virus:

For å unngå e-posttrusler, skal du gjøre følgende:

• Åpne bare e-postvedlegg fra kilder du stoler på, og som du forventer å motta.

• Slett alle meldinger du ikke ønsker, uten å åpne dem.

• Ikke besvar e-post du tror kan være spam. Slett den.

• Vær forsiktig med e-poster som ber om konfidensiell informasjon, og bekreft at forespørselen er ekte før du svarer.

For å beskytte deg mot forsøk på nettfisking skal du gjøre følgende:

• Når du besøker et nettsted, bør du skrive inn adressen direkte i nettleseren i stedet for å klikke på en kobling.

• Du bør bare oppgi personlige opplysninger på klarerte nettsteder. Eksempler på klarerte nettsteder er de som har "https" i adressen, eller som har et hengelåsikon nederst i nettleservinduet.

• Ikke oppgi personlige opplysninger i svar på uoppfordrede forespørsler om opplysninger.

For å unngå virus, ormer og trojanske hester skal du gjøre følgende:

• Bare overfør filer til datamaskinen fra en kjent eller betrodd kilde.

• Ikke send eller motta filer via direktemeldingstilkoblinger.

• Avslutt en direktemeldingstilkobling hvis en person på vennelisten sender underlige meldinger, filer eller koblinger.

For å unngå spionprogram skal du gjøre følgende:

• Ikke godkjenn mistenkelige feilmeldinger i nettleseren.

• Vær mistenksom overfor "gratistilbud" - det er mulig at spionprogrammer følger med som en del av tilbudet.

• Les lisens- og tjenesteavtalen nøye for programmene du installerer. Du bør heller ikke installere et program hvis andre programmer installeres som en del av hovedprogrammet.

Video: How to ensure that your computer is protected