Konfigurera åtkomstinställningarna för tjänsterna

Du kan ange åtkomstinställningarna för de tjänster som körs på din Mac i Norton-produkten. Baserat på de åtkomstinställningar som du anger, och den aktuella nätverksplatsen för din Mac, tillåter eller blockerar brandväggen de nätverksanslutningar som använder tjänsten.

Åtkomstinställningarna som du konfigurerar är specifika för den valda nätverksplatsen. Den gäller enbart för din Mac när datorn ansluter till den nätverksplats som din inställning för anslutningsblockering har konfigurerats för.

När du lägger till en tjänst visas namnet på tjänsten i fältet Visa i fönstret Anslutningsblockering. Du kan dessutom se standardinställningen för åtkomst till tjänsten under tjänstens namn.

Norton-produkten skapar åtkomstinställningar till <Alla andra program> som standard. Denna åtkomstinställning omfattar alla tjänster som körs på din Mac.

Specificera åtkomstinställningar för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill konfigurera åtkomstinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigera inställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Välj någon av följande flikar:

Inkommande

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de inkommande anslutningarna som använder tjänsten.

Utgående

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de utgående anslutningarna som använder tjänsten.

8. Klicka på Lägg till tjänst.

9. I dialogrutan Ny tjänst som visas väljer du de standardalternativ för åtkomstinställningar som du vill tillämpa för tjänsten. Följande alternativ finns:

Tillåt

Tillåter nätverksanslutningen för tjänsten.

Blockera

Blockerar nätverksanslutningen för tjänsten.

10. Välj önskad tjänst från menyn Tjänstnamn.

Om tjänsten inte finns med i menyn Tjänstnamn ange namnet på den nya tjänsten i menyn Tjänstnamn. Du kan även ange en beskrivning av tjänsten i fältet Beskrivning.

11. Konfigurera följande flikar efter behov:

Portar

Listar de portar i brandväggen som tjänsten kan öppna.

Du kan endast använda alternativen Lägg till, Redigera och Ta bort när du lägger till en ny tjänst.

Du kan använda de här alternativen för att lägga till eller ändra de portnummer som du lägger till.

Loggning

Visar de typer av anslutningar som Norton-produkten måste logga.

Meddelanden

Visar de typer av anslutningar som Norton-produkten ska meddela dig om när ett försök till anslutning görs.

Du kan välja om brandväggen ska tillåta eller blockera anslutningsförsöken som använder tjänsten.

12. Klicka på Spara.

13. Ange avancerade brandväggsinställningar med hjälp av listrutan Åtgärd längst ner i fönstret Anslutningsblockering. Följande alternativ finns:

Loggnings- och meddelandeinställningar

Här anger du typen av åtkomstförsök som du vill att Norton-produkten ska registrera.

Här kan du även specificera typen av åtkomstförsök som du vill att Norton-produkten ska meddela dig om.

Avancerade inställningar

Här kan du ange avancerade brandväggsalternativ.

Återställ standardinställningarna

Här kan du återställa konfigurationen till standardnivån.

14. Klicka på Klar.

Ta bort alla åtkomstinställningar för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill ta bort anslutningsblockeringsinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigera inställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Välj någon av följande flikar:

Inkommande

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de inkommande anslutningarna som använder tjänsten.

Utgående

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de utgående anslutningarna som använder tjänsten.

8. Markera önskad tjänst från Visa och gör något av följande:

• Klicka på Ta bort.

• Klicka på ( - )-tecknet bredvid namnet på tjänsten.

9. Klicka på Ta bort i bekräftelsefönstret.

Ta bort en enskild åtkomstinställning för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill ta bort anslutningsblockeringsinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigera inställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Välj någon av följande flikar:

Inkommande

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de inkommande anslutningarna som använder tjänsten.

Utgående

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de utgående anslutningarna som använder tjänsten.

8. Markera raden som innehåller de specifika åtkomstinställningarna för tjänsten i fönstret Visa och gör något av följande:

• Klicka på Ta bort.

• Klicka på ( - )-tecknet bredvid namnet på tjänsten.

9. Klicka på Ta bort i bekräftelsefönstret.