Läs mer om att konfigurera inställningar för anslutningsblockering för din Mac

Du kan konfigurera inställningarna för Anslutningsblockering för ett program, en tjänst eller en IP-adress. Baserat på inställningarna för Anslutningsblockering tillåter eller blockerar brandväggen inkommande och utgående nätverksanslutningar.

Inställningarna för Anslutningsblockering som du konfigurerar gäller för den valda nätverksplatsen. Inställningarna gäller endast när din Mac ansluter till den angivna nätverksplatsen.

Du kan konfigurera inställningarna för Anslutningsblockering för följande:

Program

Här kan du ange åtkomstinställningar för de program som körs på din Mac.

Tjänster/portar

Här kan du ange åtkomstinställningar för de tjänster och portar som körs på din Mac.

Zoner

Här kan du ange IP-adressen som du vill tillåta eller blockera anslutningar till eller från.

Alla, i rangordning

Här kan du se samtliga åtkomstinställningar för en brandväggsinställning som du väljer.

Om inställningarna överlappar gäller inställningarna längst upp i listan före inställningarna längst ner.