Läs mer om hur du konfigurerar åtkomstinställningar för en tjänst

Du kan använda fönstret Anslutningsblockering för att ange åtkomstinställningar för tjänster som körs på din Mac. Du kan till exempel anpassa åtkomstinställningarna för tjänsten filöverföringsprotokoll (FTP) som tillåter åtkomst till delade mappar på din Mac genom att använda port 21. Du kan anpassa brandväggen för FTP så att de inkommande och utgående anslutningarna tillåts eller blockeras.

När du lägger till en befintlig tjänst visar Norton-produkten vilken port som tjänsten använder för inkommande och utgående anslutningarna.

Du kan ange standardinställningar och specifika inställningar för åtkomst för en tjänst. Standardinställningen för åtkomst gäller alla anslutningar till eller från datorer som använder tjänsten. Med de specifika åtkomstinställningarna kan du tillåta eller blockera anslutningar till specifika datorer.

Du kan utföra följande aktiviteter för en tjänst genom att använda fönstret Anslutningsblockering :

• Konfigurera åtkomstinställningarna

• Anpassa de specifika åtkomstinställningarna

• Redigera åtkomstinställningarna

• Ta bort åtkomstinställningarna