Konfigurera brandvägg för ett program på Mac

Inställningarna för Programblockering låter dig konfigurera brandväggsreglerna för de olika program som körs på din Mac. Baserat på dessa inställningar tillåter eller blockerar brandväggen anslutningar till internet från ett program.

Du kan inte ange brandväggsinställningarna för program baserade i det nätverk som din Mac är ansluten till. Inställningarna för Programblockering förblir desamma oavsett nätverksplatsen. Med Programblockering kan du inte tillåta eller blockera anslutningar till en viss IP-adress.

När ett program som inte är specificerat för internetåtkomst försöker ansluta till internet visar Norton-produkten en meddelandedialogruta. Du kan välja om du vill att brandväggen ska tillåta eller blockera programmet från att få åtkomst till internet.

Förutom att ställa in internetåtkomst för program kan du välja följande alternativ för programmet i fönstret Programblockering :

Ikonen Sök

Här kan du söka efter ett program i listan Inställningar.

Lägg till program

Här kan du lägga till ett program och konfigurera internetåtkomst manuellt.

Ta bort

Här kan du ta bort ett valt program från listan Inställningar.

Tillåt program som har signerats av Apple

Tillåt automatiskt program som har signerats av Apple att få åtkomst till internet.

Meddela mig när ett blockerat program försöker använda internet

Du kan konfigurera Norton-produkten att meddela dig när ett blockerat program försöker få åtkomst till internet.

Logga alla program som använder internet

Här kan du registrera program som har åtkomst till internet.

Denna information visas i fönstret Säkerhetshistorik.

Återställ standardinställningarna

Här kan du återställa konfigurationen till standardnivån.