Konfigurera inställningar för Norton enhetssäkerhet

Enhetens standardinställningar för säkerhet ger komplett skydd för datorn. Du behöver inte ändra inställningarna såvida det inte finns ett specifikt behov.

Om du vill justera inställningarna kan du öppna de flesta funktioner från fönstret Inställningar. Använd reglaget / Av för att slå på eller stänga av en funktion. Om funktionen är ny måste du använda reglaget för att konfigurera inställningarna. Du kan även använda alternativet Konfigurera för att ställa in olika funktioner. Du kan ändra produktens inställningar så att de passar den aktuella miljön.

Viktiga punkter:

• Du måste logga in på datorn med ett administratörskonto för att ändra produktinställningarna.

• För standardanvändarkonton kan vissa av inställningarna visas som inaktiverade (gråtonade).

• Om du är inloggad som administratör kommer de ändringar som du gör att gälla för alla användare av datorn.

Konfigurera inställningarna för internetåtkomst för programmen

Som standard blockerar Smart brandvägg åtkomst till internet för vissa program. Du kan dock manuellt konfigurera inställningarna för internetåtkomst så program kan tillåta internetåtkomst.
STEG 1

Inaktiverar den automatiska programkontrollen.

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. Klicka på Avancerad programkontroll i fönstret för inställningar av brandväggen.

5. Flytta På/Av -reglaget på raden Automatisk programkontroll till Av.

6. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.

7. I fönstret Inställningar klickar du på Tillämpa och sedan på Stäng.

STEG 2

Konfigurera inställningarna för internetåtkomst för ett program

1. Starta programmet.

När programmet försöker få åtkomst till internet ber Norton dig om en brandväggsvarning.

2. I fönstret Brandväggsvarning i listrutan Alternativ väljer du en åtgärd.

Du kan tillåta, blockera eller manuellt skapa en programregel.

3. Klicka på OK.

Konfigurera åtkomstinställningar för webbkameran

Norton Safecam gör det möjligt för dig att säkert använda webbkameraenheter på internet. Det förhindrar program och malware att få åtkomst till datorns webbkamera utan ditt medgivande. Som standard är Norton SafeCam på och tillåter betrodda program att få tillgång till webbkameran.
Med Norton Safecam aktiverad kan opålitliga program inte spela in bilder eller videor och skicka innehållet utanför din dator och kompromettera ditt privatliv. Det övervakar konstant program som har tillgång till din webbkamera och meddelar dig om oönskade program försöker få åtkomst till webbkameran. Du har då möjlighet att tillåta eller blockera åtkomst till programmet.

Konfigurera SafeCam-inställningarna för att tillåta ett program kan komma åt webbkameran

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Safecam i fönstret Inställningar.

4. I SafeCams inställningsfönster, på fliken Åtkomst väljer du programmet som du vill konfigurera webbkameraåtkomst för.

5. Från listrutan Åtkomst väljer du något av följande:

• Tillåt

• Blockera

• Fråga

Om du väljer Fråga ger din Norton-produkt dig en varning när programmet försöker få tillgång till webbkameran.

6. Klicka på Tillämpa och därefter på Stäng.

Skydda dina inställningar mot obehörig åtkomst

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Administrationsinställningar i fönstret Inställningar.

4. Under Produktsäkerhet på raden Inställningar för lösenordsskydd flyttar du reglaget till .

5. Klicka på Tillämpa.

6. I fönstret Ställ in lösenord ska du ange ett lösenord och bekräfta.

7. Klicka på OK.

8. Klicka på Stäng i fönstret Inställningar.

Om du ställer in ett lösenord för öppning av fönstret Inställningar måste du ange lösenordet även om du är inloggad som administratör.

Kontakta Kundtjänst och support om du behöver hjälp med andra problem.

Video: Hur kontrollerar jag att skyddsinställningarna är aktiverade?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v5312602