Mer information om brandväggsregler i Smart brandvägg

En brandvägg är ett säkerhetssystem som använder regler för att blockera eller tillåta anslutningar och dataöverföring mellan din dator och internet. Brandväggsreglerna styr hur brandväggen ska skydda din dator från skadliga program och obehörig åtkomst. Nortons Brandvägg kontrollerar automatiskt all trafik till och från datorn mot dessa regler.

Två typer av regler används av den smarta brandväggen:

Programregler

Styr nätverksåtkomsten för program på din dator.

Regler för nätverkstrafik

Styr all inkommande och utgående nätverkstrafik.

Programregler

På fliken Programkontroll kan du göra följande:

• Byta namn på programbeskrivningen.

• Ändra regler för ett program

• Lägga till en regel för ett program.

• Ändra åtkomstinställningarna för en programregel.

• Ändra prioriteten för programreglerna i ett program genom att ändra reglernas ordning i listan.

• Ta bort en programregel.

• Visa ett programs pålitlighetsnivå.

Du kan skapa Programregler på följande sätt:

Anpassa inställningarna för internetåtkomst automatiskt

Programåtkomst konfigureras automatiskt i brandväggen första gången användaren kör dem. Det här är det enklaste sättet att skapa regler för brandväggen.

Använda brandväggsinställningar

Hanterar listan över program som får ansluta till internet.

Hantera varningar

Låter brandväggen informera om när ett program försöker ansluta till internet. Sedan kan du tillåta eller blockera åtkomst till internet för programmet.

Vid vissa tillfällen, till exempel när du ser en film, vill du kanske inte bli störd av meddelanden. I dessa fall kan du aktivera automatisk programkontroll. När Automatisk programkontroll är aktiverad, varnar brandväggen endast när ett program med ett otestat omdöme försöker få åtkomst till internet. Brandväggen informerar dig endast om du ändrat Allmänna inställningar för den smarta brandväggen och inte längre använder de rekommenderade standardinställningarna.

Nätverkstrafikregler

På fliken Regler för nätverkstrafik visas en lista över standardinställda regler för nätverkstrafik. En del av standardreglerna för nätverkstrafik är skrivskyddade och låsta. Du kan inte ändra dessa regler.

Reglerna visas i prioritetsordning. Regler som visas högre upp i listan har högre prioritet än regler som visas längre ner.

Lägga till en ny regel för nätverkstrafik på den fliken. Du kan även utföra följande aktiviteter:

Ändra en regel för nätverkstrafik

Du kan ändra inställningarna för en trafikregel som inte fungerar så som du tänkt.

Vissa av standardreglerna är dock skrivskyddade och kan inte ändras.

Stänga av en regel för nätverkstrafik

Du kan inaktivera en regel för nätverkstrafik.

Vissa av standardreglerna är dock skrivskyddade och kan inte inaktiveras.

Ändra prioritet på en regel för nätverkstrafik

Du kan ändra prioritet för en regel för nätverkstrafik genom att flytta den i listan.