Ta bort en brandväggsregel

Du kan ta bort vissa brandväggsregler om det behövs. Vissa av de standardinställda trafikreglerna i listan kan dock inte ändras. Du kan endast se inställningarna för dessa regler. Klicka i så fall på Visa.

Ta inte bort en förinställd brandväggsregel om du inte är en van användare. Om du tar bort en förinställd brandväggsregel kan det påverka brandväggens funktion och minska datorns säkerhet.

Ta bort en trafikregel

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. Välj vilken regel som ska tas bort i fönstret Trafikregler.

5. Klicka på Ta bort.

6. Klicka på Ja i dialogrutan Bekräftelse.

Ta bort en programregel

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. Markera programmet som innehåller den regel du vill ta bort i kolumnen Program på fliken Programregler.

5. Klicka på Ändra.

När du klickar på Ta bort tas alla programregler för det programmet bort.

6. Välj den regel som ska tas bort i fönstret Regler.

7. Klicka på Ta bort.

8. Klicka på Ja i dialogrutan Bekräftelse.

9. Klicka på OK.