Skapa egna, anpassade Norton-sökningar

Även om de vanliga automatiska Norton-skanningsinställningarna fungerar bra för de flesta användare kan vissa användare kanske vilja anpassa alternativ för att skanna specifika enheter, mappar eller filer enligt ett schema som de väljer.

Skapa en anpassad sökning

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Sökningar.

3. Klicka på Anpassad sökning i fönstret Sökningar under Sökningar och uppgifter och välj sedan Kör.

4. Klicka på Skapa sökning i fönstret Sökningar.

5. I fönstret Ny sökning, bredvid Sök namn, ange ett namn för din anpassade sökning och lägg till inställningar enligt följande:

• På fliken Sök igenom objekt klickar du på Lägg till enheter, Lägg till mappar eller Lägg till filer för att navigera till de objekt som du vill inkludera i sökningen.

• På fliken Schema för sökningar under alternativet När vill du att sökningen ska köras väljer du ett intervall och sedan väljer du alternativ för tidpunkt.

Under Kör sökningen, välj alternativen. För de flesta användare är det bästa att hålla alla rutor ikryssade. Detta garanterar att skanningar endast körs när du inte använder datorn eller när du inte använder batterikraft och det förhindrar att datorn går i vila under en skanning.

• På fliken Sökningsalternativ, flytta omkopplarna för att anpassa beteenden för komprimerade filer eller hot med låg risk under sökningen.

6. Klicka på Spara.

Redigera eller ta bort en Norton anpassad sökning

Du kan redigera en anpassad sökning som du har skapat för att byta namn på sökningen, lägga till eller ta bort filer, eller ändra schemat. Om du inte längre behöver köra sökningen kan du ta bort den.

Du kan endast ta bort de anpassade sökningar som du har skapat. För standardsökningar såsom Smart Scan, snabbsökning, fullständig sökning, enhetssökning, mappsökning och filsökning kan du bara ändra inställningarna för Schema för sökningar och Sökalternativ.

Redigera eller ta bort en anpassad sökning

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Sökningar.

3. Klicka på Anpassad sökning i fönstret Sökningar under Sökningar och uppgifter och klicka sedan på Kör.

4. I fönstret Sökningar i kolumnen Redigera sökningar, utför en av följande bredvid den anpassade sökning som du vill ändra på:

• Klicka på redigeringsikonen och gör de nödvändiga ändringarna i fönstret Redigera sökning.

• Klicka på soptunneikonen och klicka sedan på Ja för att bekräfta att du vill ta bort sökningen.

5. Klicka på Stäng.