Schemalägg Norton-sökningar

Norton-produkten detekterar när du är iväg från datorn och kör automatiskt sökningar för att försäkra dig om att ditt system regelbundet övervakas för hot. Du kan även schemalägga antingen Smart Scan, snabbsökning, fullständig sökning eller anpassad sökning för att köras vid tidpunkter som du väljer.

Schemalägg en Smart Scan, snabbsökning, fullständig sökning eller anpassad sökning

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Sökningar.

3. Klicka på Anpassad sökning i fönstret Sökningar under Sökningar och uppgifter.

4. Klicka på Kör.

5. I fönstret Sökningar i kolumnen Redigera sökning klickar du på redigeringsikonen bredvid Smart Scan, snabbsökning, fullständig sökning eller en anpassad sökning du tidigare skapat.

6. I fönstret Redigera sökning, under fliken Sökningsschema:

• Under När vill du att sökningen ska köras, välj ett intervall, och välj sedan tidspunktsalternativ.

• Under Kör sökningen, välj alternativen. För de flesta användare är det bästa att hålla alla rutor ikryssade. Detta garanterar att skanningar endast körs när du inte använder datorn eller när du inte använder batterikraft och det förhindrar att datorn går i vila under en skanning.

7. Klicka på Nästa.

8. Klicka på Spara i fönstret Sökalternativ.