Så här aktiverar eller inaktiverar du Norton Firewall

Den smarta brandväggen övervakar kommunikationen mellan din dator och andra datorer på internet. Den skyddar också din dator från vanliga säkerhetsproblem. När den smarta brandväggen är inaktiverad är datorn inte skyddad från internethot och säkerhetsrisker.

Om du måste inaktivera den smarta brandväggen, ska du göra det under en viss tid så att den sedan aktiveras igen automatiskt.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Norton Firewall

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. På fliken Allmänna inställningar, på raden Smart brandvägg, flyttar du reglaget På/Av till Av eller .

5. Klicka på Tillämpa.

6. Om du uppmanas, anger du tidsperioden fram tills brandväggsfunktionen ska inaktiveras och klickar på OK.

Så här inaktiverar eller aktiverar du Norton Firewall via meddelandefältet i Windows

1. Gå till meddelandefältet i aktivitetsfältet, högerklicka på ikonen för Norton-produkten och klicka sedan på Inaktivera Smart brandvägg eller Aktivera Smart Brandvägg.

2. Om du uppmanas, anger du tidsperioden fram tills brandväggsfunktionen ska inaktiveras och klickar på OK.