Meer informatie over de volgorde waarin firewallregels worden verwerkt

De Slimme firewall verwerkt verkeersregels vóór programmaregels. Stel dat er een programmaregel is de Microsoft Edge-browser via poort 80 toegang tot het internet verleent met een TCP-protocol en een verkeersregel die TCP-communicatie via poort 80 voor alle toepassingen blokkeert. In dit geval kan de Edge-browser geen toegang krijgen tot internet, omdat Norton verkeersregels voorrang geeft boven programmaregels.

In de lijst met verkeersregels worden de regels verwerkt in de volgorde waarin ze verschijnen (van boven naar beneden). Programmaregels worden niet op volgorde verwerkt. De regels binnen elke vermelding in Programmaregels worden verwerkt in de volgorde waarin ze verschijnen (van boven naar beneden).

U heeft bijvoorbeeld een programmaregel voor een externe bureaubladtoepassing waarmee het gebruik van de toepassing op alle andere computers wordt geblokkeerd. U voegt voor dezelfde toepassing een andere regel toe die het gebruik van de toepassing met een bepaalde computer toestaat. U zet de nieuwe regel vervolgens vóór de oorspronkelijke regel in de programmaregellijst. Norton verwerkt de nieuwe regel eerst en laat u de externe bureaubladtoepassing met die bepaalde computer gebruiken. Vervolgens wordt de oorspronkelijke regel verwerkt en wordt het gebruik van de toepassing met een andere computer verhinderd.