Så här redigerar du åtkomstinställningar för en tjänst

Du kan redigera följande åtkomstinställningar för en tjänst:

• Åtkomstinställningar

• Specifika åtkomstinställningar

• Standardåtkomstinställningar

Så här redigerar du åtkomstinställningar för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill redigera anslutningsblockeringsinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Välj någon av följande flikar:

Inkommande

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de inkommande anslutningarna som använder tjänsten.

Utgående

Här kan du specificera åtkomstinställningar för de utgående anslutningarna som använder tjänsten.

8. Markera raden som innehåller namnet på tjänsten och klicka sedan på Redigera i Visa -fönstret.

9. Gör nödvändiga ändringar i dialogrutan Redigera tjänst.

10. Klicka på Spara.

Redigera specifika åtkomstinställningar för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill redigera anslutningsblockeringsinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Välj en tjänst som du vill redigera specifika åtkomstinställningar för på fliken Inkommande eller Utgående.

8. Markera raden som innehåller de specifika åtkomstinställningarna för programmet och klicka sedan på Redigera i Visa -fönstret.

9. Gör nödvändiga ändringar i fönstret Redigera tjänst.

10. Klicka på Spara.

Redigera standardåtkomstinställningar för en tjänst

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

5. Välj den nätverksplats som du vill redigera anslutningsblockeringsinställningar för i fönstret Anslutningsblockering i menyn Redigeringsinställningar.

6. Välj Tjänster/portar i menyn Visa.

7. Markera raden som innehåller standardåtkomstinställningarna för tjänsten i Visa -fönstret på fliken Inkommande eller Utgående och klicka sedan på Redigera.

8. Välj något av följande alternativ i fönstret Standardåtgärd för som öppnas:

Tillåt

Tillåter nätverksanslutningen för tjänsten.

Blockera

Blockerar nätverksanslutningen för tjänsten.

9. Klicka på Spara.