Läs mer om anpassning av brandväggsinställningar för Mac

Via brandväggsinställningarna kan du anpassa hur brandväggen ska övervaka och svara på inkommande och utgående nätverksförbindelser. Brandväggsinställningarna innehåller åtkomstinställningar för program, tjänster och portar på din Mac. De innehåller även åtkomstinställningar för anslutningar till eller från de andra datorerna i nätverket som din Mac är ansluten till.

I fönstret Brandvägg kan du anpassa följande brandväggsinställningar:

Programblockering

Här kan du konfigurera brandväggsregler för program som körs på din Mac för att ansluta till internet.

Inställningarna för programblockering avgör om du ska tillåta eller neka internetanslutning för ett program, exempelvis en webbläsare eller iTunes.

Inställningarna för programblockering gäller inte en viss nätverksplats. Inställningarna för Programblockering ändras inte när du byter nätverksplats.

Du kan ange internetåtkomst för program på din Mac i Konfigurera under Programblockering.

Anslutningsblockering

Här kan du tillåta eller blockera program, portar, tjänster och IP-adresser att göra följande:

• Ansluta till din Mac.

• Ansluta till ett nätverk.

Inställningarna för Anslutningsblockering bestämmer om du ska tillåta eller neka de inkommande eller utgående anslutningarna som använder vissa tjänster, program eller portar. Du kan även konfigurera brandväggen så att den tillåter eller blockerar en viss IP-adress i nätverket.

Inställningarna för anslutningsblockering gäller endast för en viss plats.

Ange anslutningar för program och tjänster på din Mac med hjälp av inställningsikonen på raden Anslutningsblockering.

Sårbarhetsskydd

Hjälper dig att upptäcka och förhindra intrång via internet. Sårbarhetsskyddet övervakar all inkommande och utgående trafik på din Mac och blockerar all obehörig åtkomst.

Här får du information om hur mottagliga programmen på datorn är för skadliga angrepp.

Platsavkänning

Här kan du konfigurera brandväggsinställningarna utifrån den nätverksplats som Mac-datorn är ansluten till.

Brandväggsinställningarna som du konfigurerar innehåller inställningarna för anslutningsblockering för programmet och tjänsterna som körs på din Mac. När du ansluter din bärbara Mac till en ny nätverksplats uppmanas du att välja en ny brandväggsinställning för nätverksplatsen i Norton-produkten.