Schemalägg säkerhets- och prestandasökningar

Använd inställningarna i Schemalagda uppgifter om du vill att datorsäkerheten och prestandan ska kontrolleras automatiskt av Norton-produkten. Du kan ange när och hur ofta Norton-produkten ska göra dessa kontroller.

Du har följande alternativ för schemaläggning av datorsäkerhet och optimering:

Automatiskt (rekommenderas)

Undersök din dator beträffande säkerhets- och prestandaproblem när datorn inte används.

Denna inställning ger maximalt skydd.

Varje vecka

Undersök din dator en eller flera gånger varje vecka för säkerhets- och prestandaproblem.

Du kan bestämma veckodag och tid på dagen när sökningen ska utföras.

Varje månad

Undersök din dator en gång varje vecka för säkerhets- och prestandaproblem.

Du kan bestämma dag i månaden och den tid på dagen när sökningen ska utföras.

Manuellt schema

Utför ingen schemalagd säkerhets- och prestandasökning av datorn.

Om du väljer detta alternativ bör du göra manuella säkerhets- och prestandasökningar av datorn regelbundet för att bibehålla skyddet.

Datorns prestanda maximeras om du schemalägger så att viktiga åtgärder utförs när datorn är inaktiv. När du schemalägger veckovisa eller månadsvisa sökningar kan du kryssa i Kör endast när datorn inte används, utför Norton-produkten sökningen när datorn är inaktiv. Vi rekommenderar att du markerar Kör endast vid inaktivitet så att datorn inte blir långsam när du använder den.

Schemalägg säkerhets- och prestandasökningar

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Schemaläggning av uppgifter i fönstret Inställningar.

4. Välj ett alternativ på fliken Schemaläggning under Schema.

När du väljer alternativen Varje vecka eller Varje månad måste du välja tidpunkt och dag som uppgifterna ska köras automatiskt. Du har också möjlighet att ange att den automatiska uppgiften endast ska köras när datorn är inaktiv.