Meddelande: Kan inte ansluta till VPN. Det uppstod ett problem. Försök igen senare eller se Vanliga frågor

Den här artikeln gäller för produkterna Norton 360 24.x och Norton Secure VPN 24.x.

För att åtgärda problemet kan du, beroende på produkt, försöka ansluta till en annan VPN-region. Om problemet kvarstår ändrar du inställningarna för VPN-protokollet och försöker igen.

Välj något av följande alternativ, beroende på produkt:

Jag har produkten Norton 360

Anslut till en annan VPN-region

• Exempel 1: Om du befinner dig i USA och VPN-regionen är inställd på ”Snabbaste plats” kan du ansluta till USA-regionen manuellt från fliken Anslutning

• Exempel 2: Om du befinner dig i USA och VPN-regionen redan är vald till ”USA”, anslut då till den närmaste andra regionen som är ”Kanada” eller ”Mexiko”

• Exempel 3: Om du befinner dig i Tyskland och VPN-regionen redan är vald till ”Tyskland”, anslut då till den närmaste andra regionen som är ”Schweiz” eller ”Frankrike”

Ändra inställningar för VPN-protokoll

VPN-protokoll är en uppsättning regler som anger hur data ska överföras från datorn. För att välja vilket protokoll du ska använda, följ stegen:

1. Öppna produkten Norton 360 på datorn.

2. På Nortons hemsida klickar du på Integritet.

3. På skärmen Integritet, bredvid Secure VPN, klickar du på Öppna VPN.

4. På skärmen Secure VPN klickar du på fliken VPN-inställningar.

5. På fliken VPN-inställningar, under VPN-protokollinställningar, kan du välja ett av följande protokoll:

• Automatiskt (rekommenderas) Som standard väljer Norton Secure VPN detta alternativ.

• WireGuard

• Mimic

• OpenVPN

Jag har produkten Norton Secure VPN

Anslut till en annan VPN-region

• Exempel 1: Om du befinner dig i USA och VPN-regionen är inställd på ”Snabbaste plats” kan du ansluta till USA-regionen manuellt från fliken Anslutning under avsnittet Översikt

• Exempel 2: Om du befinner dig i USA och VPN-regionen redan är vald till ”USA”, anslut då till den närmaste andra regionen som är ”Kanada” eller ”Mexiko”

• Exempel 3: Om du befinner dig i Tyskland och VPN-regionen redan är vald till ”Tyskland”, anslut då till den närmaste andra regionen som är ”Schweiz” eller ”Frankrike”

Ändra inställningar för VPN-protokoll

VPN-protokoll är en uppsättning regler som anger hur data ska överföras från datorn. För att välja vilket protokoll du ska använda, följ stegen:

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn.

2. På Nortons hemsida, under Översikt, klickar du på fliken VPN-inställningar.

3. På fliken VPN-inställningar, under VPN-protokollinställningar, kan du välja ett av följande protokoll:

• Automatiskt (rekommenderas) Som standard väljer Norton Secure VPN detta alternativ.

• WireGuard

• Mimic

• OpenVPN

Om problemet kvarstår ska du reparera Norton Secure VPN-produkten.

Reparera Norton Secure VPN

1. Tryck på Windows + R-tangenten för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv in följande text och tryck sedan på Enter:

appwiz.cpl
  3. I listan över installerade program väljer du Norton Secure VPN och klickar sedan på Ta bort eller Avinstallera.

4. Om fönstret Användarkontokontroll visas klickar du på Ja.

5. För att reparera Norton-produkten klickar du på Reparera i Norton-fönstret.

När reparationen är klar klickar du på Klart.

Om problemet fortfarande inte är åtgärdat så avinstallerar du produkten Norton Secure VPN och installerar om den.

Avinstallera och installera om Norton Secure VPN

1. Tryck på Windows + R-tangenten för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv in följande text och tryck sedan på Enter:

appwiz.cpl
  3. I listan över installerade program väljer du Norton Secure VPN och klickar sedan på Ta bort eller Avinstallera.

4. Om fönstret Användarkontokontroll visas klickar du på Ja.

5. För att reparera Norton-produkten klickar du på Avinstallera i Norton-fönstret.

För att installera om Norton-produkten, läs Ladda ner och installera Norton Secure VPN.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20231215133146960
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 05/03/2024