Mobiililaitteen suojaaminen tietojenkalastelutekstiviesteiltä

Laitteelle saapuvat roskapostitekstiviestit voivat sisältää linkkejä vilpillisille verkkosivustoille tai liitetiedostoja, jotka voivat altistaa henkilötietosi kyberrikollisille. Joissakin tapauksissa kyberrikolliset käyttävät paikallisia puhelinnumeroita jäljitelläkseen oikeiden rahoituslaitosten tai pankkien tekstiviestejä ja varastavat henkilötietojasi, kun avaat epäilyttäviä linkkejä tai liitteitä.

Minulla on Android-laite

Voit ottaa käyttöön Tekstiviestisuojaus-ominaisuuden, jotta Norton 360 -sovellus suodattaa roskapostitekstiviestit ja -multimediaviestit, joita vastaanotat tuntemattomilta lähettäjiltä.

Ota Tekstiviestisuojaus käyttöön

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Napauta Norton 360 -sovelluksen päävalikossa Suojaus > Tekstiviestisuojaus > Asetukset.

3. Napauta Salli, jotta Norton 360 -sovellus voi tarkkailla ja suodattaa roskapostitekstiviestejä, joita vastaanotat tuntemattomilta lähettäjiltä.

4. Jos näet Lisäluvat -vaihtoehdon Tekstiviestisuojaus -ruudulla, napautaLisäluvat.

5. Siirrä liukusäädin Salli piirtäminen muihin sovelluksiin -kohdassa asentoon Käytössä, jotta Norton 360 -sovellus voi hälyttää vaarallisista viesteistä.

6. Napauta Näytä muiden sovellusten päällä -ruudulla listasta Norton 360.

7. Siirrä Salli näyttäminen muiden sovellusten päällä viereistä liukusäädintä oikealle ja ota se Käyttöön.

Tarkastele ja poista vaaralliset viestit

Android -käyttöjärjestelmän rajoitusten vuoksi Norton 360 -sovellus ei poista automaattisesti vaarallisia viestejä. Seuraa alla olevia vaiheita poistaaksesi vaaralliset viestit.

Seuraavat ohjeet voivat vaihdella laitevalmistajan ja Android-käyttöjärjestelmän version mukaan.

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Napauta Tekstiviestisuojaus.

3. Norton 360 -sovelluksesi antaa sinulle listan vaarallisista tekstiviesteistä, joita vastaanotat tunnetuilta ja tuntemattomilta lähettäjiltä.

4. Napauta Näytä ja valitse asiaankuuluva tekstiviesti, jonka haluat poistaa.

5. Napauta ja pidä pohjassa tekstiviesti, jonka haluat poistaa. Sitten napautaPoista.

6. Valitse vahvistusikkunasta Poista.

Minulla on iOS-laite

Voit ottaa käyttöön Tekstiviestisuojaus*-ominaisuuden, jotta Norton 360 -sovellus suodattaa roskapostitekstiviestit ja -multimediaviestit, joita vastaanotat tuntemattomilta lähettäjiltä.

Tekstiviestisuojauksen laittaminen päälle

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Valitse Aloita Tässä on Tekstiviestisuojaus -ominaisuusnäkymästä tai valitse Suojaus Norton 360 -aloitusnäkymästä.

3. Napauta Tekstiviestisuojaus.

4. Valitse Tekstiviestisuojaus-näkymästä Avaa asetukset.

5. Selaa Asetukset-näkymässä alaspäin ja valitse Viestit.

6. Valitse Viestien suodatus -osiosta Tuntemattomat ja roskaposti.

7. Siirrä Viestien suodatus -osion Suodata tuntemattomat lähettäjät -kohdasta liukusäädintä, niin että suodatus on päällä.

8. Valitse Tekstiviestien suodatus -osiosta Norton 360 ja napauta sitten Ota käyttöön, jotta Norton 360 alkaa suodattaa roskapostitekstiviestit.

Tekstiviestisuodatusluokkien tarkistaminen

1. Käynnistä Viestit-sovellus iOS-laitteella.

2. Noudata laitteen iOS-käyttöjärjestelmäversion mukaisia ohjeita:

• Jos versio on iOS 14.0 tai uudempi: Voit tarkistaa tuntemattomilta lähettäjiltä saapuneet tekstiviestit, jotka on luokiteltu kohtaan Norton 360:n suodattamat. Jos olet viestiluettelonäkymässä, valitse vasemmasta yläkulmasta Suodattimet.

• Jos versio on iOS 13.0 tai vanhempi: Napauta Tuntemattomat lähettäjät -välilehteä tarkistaaksesi tuntemattomilta lähettäjiltä saapuneet tekstiviestit.

* Imessage-viestejä ei tueta.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v138204437