Skydda din mobila enhet mot SMS-nätfiske

SMS-skräpposten som du får på din enhet kan innehålla länkar till vilseledande webbplatser eller bilagor som kan äventyra din personliga information för nätbrottslingar. I vissa fall kan nätbrottslingar använda lokala telefonnummer för att efterlikna SMS-meddelanden från riktiga finansinstitut eller banker för att stjäla din personliga information när du startar misstänkta länkar eller öppnar bifogade filer.

Jag har en Android-enhet

Du kan aktivera funktionen SMS-säkerhet med Norton 360-appen för att filtrera SMS- och MMS-skräppost som du får från kända och okända avsändare.

Konfigurera SMS-säkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på Säkerhet > SMS-säkerhet > Konfigurera i Norton 360-appens huvudfönster.

3. Tryck på Tillåt för att låta Norton 360-appen se och filtrera skräppostmeddelandena som du får från kända och okända avsändare.

4. Om du ser alternativet Ytterligare behörigheter på skärmen SMS-säkerhet trycker du på Ytterligare behörigheter.

5. Bredvid Tillåt visning över andra appar flyttar du reglaget till på för att tillåta Norton 360-appen att varna dig för riskfyllda meddelanden.

6. På skärmen Visa över andra appar trycker du på Norton 360 från listan.

7. Bredvid Tillåt visning över andra appar flyttar du reglaget till på.

Visa och ta bort de riskfyllda meddelandena

På grund av Android OS-begränsningar tar inte Norton 360-appen automatiskt bort de riskfyllda meddelandena. Följ stegen nedan för att ta bort de riskfyllda meddelandena.

Stegen nedan kan variera beroende på enheten och Android OS-versionen.

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på SMS-säkerhet.

3. Norton 360-appen ger dig en lista över riskfyllda SMS-meddelanden som du får från kända och okända avsändare.

4. Tryck på Visa vid det SMS-meddelande som du vill ta bort.

5. Tryck och håll ned det SMS-meddelande som du vill ta bort och tryck sedan på Ta bort.

6. Tryck på Ta bort i bekräftelsevarningen.

Jag har en iOS-enhet

Du kan aktivera funktionen SMS-säkerhet* med Norton 360-appen för att filtrera SMS- och MMS-skräppost som du får från okända avsändare.

Slå på SMS-säkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på Kom igång på funktionsskärmen Introducerar SMS-säkerhet eller tryck på Säkerhet på huvudskärmen för Norton 360.

3. Tryck på SMS-säkerhet.

4. På skärmen SMS-säkerhet ska du trycka på Öppna Inställningar.

5. På skärmen Inställningar rullar du ner och trycker på Meddelanden.

6. Under Meddelandefiltrering ska du trycka på Okänt och skräppost.

7. I avsnittet Meddelandefiltrering, bredvid Filtrera okända avsändare, ska du flytta reglaget för att aktivera det.

8. I avsnittet SMS-filtrering ska du trycka på Norton 360 och sedan på Aktivera så att Norton 360 kan filtrera skräppostmeddelandena.

Verifiera filterkategorier för SMS-meddelanden

1. Starta appen Meddelanden på din iOS-enhet.

2. Gör följande beroende på iOS-version:

• Om du har iOS 14.0 eller senare: Du kan verifiera de SMS-meddelanden som kategoriserats i avsnittet Filtrerat av Norton 360 som du får från okända avsändare. Tryck på Filter i det övre vänstra hörnet om du befinner dig i listvyn för meddelanden.

• Om du har iOS 13.0 eller tidigare: Tryck på fliken Okända avsändare för att verifiera SMS-meddelandena som du får från okända avsändare.

*iMessages stöds inte

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v138204437